• Zes tips om prioriteiten te stellen met talentmanagement op het werk

Zes tips om prioriteiten te stellen met talentmanagement op het werk


Open training ‘De Kalme Professional’

Tegen alle teamleiders zou ik willen zeggen: “Kijk naar je manier van leidinggeven op een nieuwe en eerlijke manier. Je hebt een verantwoordelijkheid om niet alleen effecientie en kwaliteit te waarborgen, maar ook je medewerkers te inspireren én zelf het goede voorbeeld te zijn door te laten zien hoe je kalm en ontspannen kunt werken.”

Marcel van den Berg rond portret

Vorige week kon je al lezen wat het belang van marge is om ontspannen te kunnen werken. Deze keer gaan we er nog dieper op in. Marcel van den Berg is trainer bij Triple Balance en expert op het gebied van ‘Kalme Professionaliteit”. Hij vertelt:

“In veel organisaties is het voor teamleiders erg belangrijk om hun zaken op orde te hebben. Daarom heb ik een handig stappenplan opgesteld voor alle gestresste en ontspannen professionals die daar werken. Benieuwd naar welke aanpassingen je kunt doen? En hoe talentmanagement daarin past?

Stap 1: Check je prioriteiten
In zo’n hectische omgeving is het goed om te weten wat écht belangrijk is. Gebruik de Eisenhower Matrix om je taken te sorteren op urgentie en belang. Zo focus je op de échte belangrijke zaken.

Stap 2: Delegeer als een baas
Voorkom een burn-out door verantwoordelijkheden te verdelen onder je team. Talentmanagement komt hier als reddende engel, want het helpt je om ieders sterke punten te pinpointen, en om taken slim toe te wijzen.

Stap 3: Communicatie is key
Eerlijk en open met elkaar praten zorgt voor een fijne vibe op de werkvloer. Talentmanagement helpt je om verschillende communicatiestijlen te begrijpen en sterke teamrelaties te bouwen.

Stap 4: Tech it up
Moderne innovatieve tools zoals elektronische dossiers en communicatie-apps maken het werk efficienter, soepel en sneller. Talentmanagement kan je helpen om die tools slim in te zetten op basis van ieders talenten en groeipotentieel.

Stap 5: Zorg goed voor jezelf
Als leider ben jij het voorbeeld voor je team. Zorg dus goed voor jezelf, pak genoeg rust, eet gezond en beweeg genoeg. Talentmanagement kan je ondersteunen bij het vinden van de juiste balans en het stimuleren van een gezonde lifestyle binnen je team.

Stap 6: Leer van je avonturen
Reflecteren is essentieel om te groeien als professional. Pak de lessen mee van zowel successen als missers. Talentmanagement kan je hierbij helpen door individuele ontwikkelplannen te smeden en carrièrekansen te bepalen op basis van ieders sterktes en groeipotentieel.

Dus met talentmanagement aan boord worden we niet alleen relaxte professionals, maar ook goede leiders die de organisatie naar een hoger niveau tillen.

Zin om deze aanpak in één dag in de praktijk te brengen? Check dan onze training ‘Grip op je week als teamleider in de zorg’! Op 24 september en 12 december 2024 staan er dagtrainingen gepland. Meld je aan en boek resultaat. Samen gaan we voor meer ontspanning, effectiviteit en resultaat.

Heb je het idee hier nog wat hulp bij te kunnen gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact met mij op, ik denk graag met je mee.”

Marcel van den Berg, trainer


Training: Zo word je een kalme professional

Wil je leren hoe je een kalme professional kunt worden, beter kunt omgaan met drukte en stress, en tegelijkertijd een goed overzicht kunt behouden over al je taken? Neem deel aan onze training ‘Zo word je een kalme professional‘. In deze training delen we praktische technieken en strategieën om je kalmte te vergroten, je leiderschapsvaardigheden te versterken en je te helpen om beter overzicht te houden over al je verantwoordelijkheden.

Neem eens contact met mij op, ik help je graag.

Samen kunnen we een positieve verandering teweegbrengen en de kwaliteit van dienstverlening verbeteren. Schrijf je dus nu in voor de trainingsdag 24 september of 12 december 2024, en ontdek hoe je als teamleider de rust kunt bewaren, zelfs te midden van de waan van de dag.

Meld je aan voor de training ‘De Kalme Professional”

Aanmeldformulier voor training De kalme professional

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)

Ook interessant: Nooit meer te druk, volgens Marit Koolhaas