Weet jij écht wat de behoeften van je werknemers zijn?

Weet jij écht wat de behoeften van je werknemers zijn?

Hoe weet je nu eigenlijk wat je werknemers precies nodig hebben als het gaat om ontwikkeling? En hoe zorg je ervoor dat je talentvolle krachten bij je organisatie betrokken kunt houden? Vaak wordt er binnen organisaties uitgegaan van cijfers, van resultaten en van prestatie in meetbare zin. Daar is op zich niets mis mee, want uiteindelijk moet er wél geld verdiend worden aan het eind van de rit. Maar duurzaam resultaat bereik je uiteindelijk alleen wanneer je de drijfveren van mensen in beeld hebt en handelt naar hetgeen zij belangrijk vinden.

Over talenten en competenties

Wanneer we bij een organisatie aan de slag gaan, dan starten we altijd met kijken naar de behoeften van de medewerkers. De menselijke kant dus. Hetgeen daar uit voort komt koppelen we vervolgens aan dat wat het team nodig heeft. Vaak is er sprake van overlap, soms is het gat gapend groot… Dan weet je dat er werk aan de winkel is. Al dit soort processen die leiden tot verandering beginnen met besef, met bewustzijn. Termen als talentprofielen en competentieprofielen spelen hierbij een belangrijke rol.

De behoefte van het bedrijf én de collega

Zo zijn we nu veel in de zorgsector bezig. Wat opvalt, en dat geldt niet alleen voor deze sector, is dat er vaak gekeken wordt naar wat de organisatie nodig heeft. Terwijl het juist ook zo belangrijk is om te kijken naar wat de medewerker zelf nodig heeft. Vaak zitten er drijfveren in mensen die qua competentie dan wel niet direct nodig zijn voor de functie, maar wel bijzonder goed van pas komen in een groter geheel.

Behoud je talent door aandacht

Eén ding is duidelijk: ook nu is het onmisbaar om aandacht te besteden aan de ontwikkeling van mensen. Anders gaan ze op zoek naar andere werkgevers die wel de erkenning, ruimte en ontwikkeling geeft. Kijk daarom eens naar die concullega die steeds de beste mensen in het team weet te krijgen en, belangrijker nog, ze weet vast te houden. Wat doet zo’n organisatie? Hoe gaan ze met hun mensen om? Waar blinken ze in uit? Leer ervan, mocht dat nodig zijn. Heb je hulp nodig of wil je graag vrijblijvend overleggen met een professional? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *