Blended learning levert individu en team veel meer op

Weet je dat je effectiever leert middels blended learning?

Het begrip blended learning bestaat al een hele tijd. In het reguliere onderwijs is deze manier van leren, waarbij een mix van offline en online met video, chats en andere mogelijkheden wordt ingezet, inmiddels mainstream. Voor ons als trainers gaat het erover dat je goed nadenkt over het leerproces van iemand en op dat proces stem je de ingezette leermiddelen af. Deze zijn dus breder dan de klassikale, fysieke bijeenkomsten. Dat nadenken hebben wij gedaan en van daaruit zijn bestaande trainingen in een nieuw jasje gegoten. Dit levert allerlei voordelen op. De kans dat deelnemers onvoorbereid in een training stappen, wordt bijvoorbeeld een stuk kleiner. En dat is niet het enige. In deze blog wil ik je graag vertellen hoe wij blended learning hebben omarmd, inzetten en wat jij of jouw organisatie daaraan heeft.

Begeleiden van jouw leerreis

In je professionele leven ga je door een leerreis heen. Je doet ervaring op, neemt nieuwe kennis tot je en volgt trainingen of opleidingen. Het is onze rol je te begeleiden in deze learning journey. Dat vonden we al en dat deden we al.’ De lockdowns van de afgelopen jaren dwongen ons naar volledig online trainingen te gaan. Dat bracht ook voordelen met zich mee, ervaarden wij. En omdat wij als Triple Balance zelf ook voortdurend leren en ons ontwikkelen, besloten we een afstudeerder te vragen ons een advies uit te brengen op het gebied van blended learning. Past het bij ons, past het bij ons aanbod?

Van kennen naar kunnen

Voor sommigen is het even wennen. Ook trainers zijn mensen met hun eigen kennis, ervaring en inzicht en met de implementatie blended learning wordt aan deze pijlers gerammeld. Om deze vervolgens te herschikken en anders in te zetten. Dus ja, het past. Het mooie aan blended learning is dat er meer contactmomenten zijn, de trainer beter inzicht heeft over de voortgang, deze eenvoudiger kan stimuleren en er meer uitwisseling ontstaat tussen de deelnemers onderling.

De effectiviteit van het leren gaat met een blended learning omgeving enorm omhoog. Dat komt doordat wij als trainers beter nadenken over het proces dat een deelnemer doormaakt en doordat dit proces langer wordt. Waar voorheen een training twee dagen op een locatie in beslag nam, kan er nu drie maanden verstrijken tussen de kick-off en de afronding. Dat geeft je veel meer tijd om, begeleid, van kennen naar kunnen te gaan.

Terwijl wij in deze ontwikkeling stapten, bleek de certificeringstraining van TMA ook aangepast te zijn naar blended learning. Voor mij als trainer betekent het een heel andere, prettige manier van werken. Onze eigen trainingen Groeien naar een topzorgteam en Certificering voor HR-professionals in de zorg bieden wij ook in deze vorm aan. Voor blended learning heb je een digitale leeromgeving nodig. Hiervoor kun je subsidie aanvragen en wij kunnen je helpen met de aanvraag hiervoor.

Samen van kennen naar kunnen, doe je mee? Neem dan contact met me op voor meer informatie en onze mogelijkheden.

Leon van der Eijk

 

Leon van der Eijk
Trainer en coach Triple Balance

 


Genoten van het lezen van deze blog? Onze blogs zitten boordevol kennis en weetjes. Mis het niet en meld je aan om ze AUTOMATISCH elke twee weken in je mail inbox te ontvangen!

Ontvang nu onze nieuwste blog automatisch in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *