Talent? Dat rendeert pas als het voorziet in een behoefte

Talent? Dat rendeert pas als het voorziet in een behoefte

Wij geloven dat talent pas rendeert als het voorziet in een behoefte. Wanneer je als medewerker bijvoorbeeld heel creatief bent in een sterk procesgestuurde organisatie, dan is er wellicht sprake van een mismatch. De betreffende medewerker kan immers zijn drang naar creatief bezig zijn niet uiten, en het management ziet dit tegelijkertijd niet als talent omdat het niet voorziet in een behoefte.

Talent dat past binnen de cultuur

Wat we concreet doen is de hr-adviseur helpen om de talenten die onder collega’s aanwezig zijn optimaal te laten renderen. En dan op zo’n manier dat het zo naadloos mogelijk aansluit op de bedrijfscultuur. Op deze manier met je mensen omgaan is de belangrijkste sleutel voor organisaties om überhaupt te kunnen groeien. In basis koppelen we talenten aan de prestatiegebieden die voor de betrokken organisatie van belang zijn.

Drie niveaus: bewezen succes

We werken altijd vanuit drie niveaus: vanuit het individu, vanuit het team en vanuit de organisatie. Het gaat dan om het verbeteren van samenwerking tussen mensen, of hulp bij een uitbreiding van een organisatie. We zorgen er dan samen voor dat de juiste mensen met de best passende kernwaarden aangenomen worden. Ook talent- en teamontwikkeling door coaching is één van onze kerntaken.

Te veel aandacht voor cijfers

Er is in bedrijven en zorgorganisaties veel aandacht voor resultaten en presteren. Als je alleen maar mensen selecteert die daarop gericht zijn dan krijg je een ander team dan dat je mensen met een meer sociale inslag een plek geeft. Het gaat om de gezonde mix. Pas dan creëer je verbondenheid en blijven mensen lang binnen je organisatie werken.

Even sparren?

Wil je meer weten over de manier waarop je talent behoudt? En besef je, net als zij die je voorgingen, dat steeds opnieuw talent aantrekken veel geld en energie kost? Dan heb je al een stap in de goede richting gezet. We helpen je graag vrijblijvend verder op weg. We nodigen je van harte uit om onze aanpak te bekijken. Misschien is het nét de passende weg naar resultaat die je in deze uitdagende tijd zoekt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *