“Ze zoeken geen probleem bij hun oplossing”

“Triple Balance is al zo snel onderdeel gaan uitmaken van de inboedel hier, dat ik echt moet graven naar de reden waarom ze voor het eerst binnenkwamen.” Majella Heeremans, HR-manager bij de Nederlandse tak van Frenesius Kabi, een internationale onderneming gespecialiseerd in infusie- en transfusietherapie denkt hardop. Voor hem zijn de mannen van Triple Balance inmiddels meer dan ‘die trainers’, ze zijn zijn sparringpartner. “Ze luisteren goed, hebben een gezond gevoel voor humor, zijn toegankelijk, communiceren informeel maar zakelijk en laten beslist niet over zich lopen. En dat bevalt me.”

Out-of-the-box

Die houding werd Heeremans al snel duidelijk. “Wat Triple Balance echt anders maakt, is dat ze niet een probleem bij een oplossing zoeken, zoals ik bij andere bureaus wel heb meegemaakt. Die hebben standaardtrainingen liggen en zoeken net zo lang tot ze iets in je organisatie vinden dat daarmee verbeterd kan worden. Léon en Niels horen je aan, vragen door en vertalen dat in een pragmatisch voorstel dat ook nog eens budgettair goed te verkopen is. Natuurlijk is er een portfolio, maar ze denken out-of-the-box hebben we ervaren en sluiten daardoor aan op de vraag. Ze schaven tot hun product maatwerk is. ”

Voorkeursprofiel

Een van de opdrachten voor Triple Balance was het introduceren van de DISC persoonlijkheidsprofilering, een methode om onderlinge communicatie te verbeteren. Heeremans vertelt dat iedereen hier inmiddels tot volle tevredenheid mee werkt. “Als je je eigen voorkeursprofiel en dat van de ander kent, worden bijvoorbeeld moeilijke gesprekken makkelijker, ze verlopen soepeler.”

Kracht in de herhaling

De Nederlandse divisie van Fresenius Kabi werd begin 2016 ingrijpend gereorganiseerd. “Het is onfortuinlijk dat onze moedermaatschappij een aantal activiteiten naar het buitenland verplaatst. Natuurlijk willen we onrust zo veel mogelijk voorkomen en ook daarvoor zetten we Triple Balance in.” Ging het eerder om teamontwikkeling, leiderschap, persoonlijkheidsprofilering, nu ligt het accent meer op persoonlijke begeleiding en teamcoaching. “Maar al die thema’s komen steeds terug: de kracht zit in de herhaling, daar ben ik van overtuigd.”