Laat talent renderen

“Het voordeel van de aanpak op drie niveaus is dat er snel en makkelijk verbanden te leggen zijn.”

Diensten

Zelf aan de slag met talentontwikkeling

“Dat zijn wel erg veel vragen”, was de kritische reactie van de ontwikkelaars van recruitment softwarebedrijf Connexys toen ze onderwopen werden aan een talentenanalyse. “Maar toen ze hun persoonlijke profiel zagen, waren ze direct enthousiast”, vertelt Seema Ouweneel, verantwoordelijk voor HR bij Connexys. “De profielen geven veel inzicht in het eigen functioneren en de samenwerking binnen het team.”

Professionaliseren

Connexys ontwikkelt recruitment software voor (middel)grote bedrijven en uitzendbureaus en is de laatste tijd flink gegroeid, ook op de internationale markt. Alleen al in 2015 zijn 17 nieuwe collega’s gestart. Connexys heeft inmiddels meer dan 60 medewerkers en dat betekent ook professionaliseren op het gebied van HR. Professionele en persoonlijke ontwikkeling van medewerkers en binnen teams werd nu ook onderdeel van de bedrijfsvoering.

Drie pijlers

Seema Ouweneel: “We kenden Triple Balance al omdat we van hun diensten gebruik maakten bij de instroom van nieuwe medewerkers. Nu begeleidt Triple Balance ons in een proces waarbij we én alle medewerkers én de teams én de organisatie onder de loep nemen. Dat zijn de drie pijlers van Triple Balance.”

Kracht en valkuilen

Het voordeel van de aanpak op drie niveaus is dat er snel en makkelijk verbanden te leggen zijn, vindt Seema. “Bijvoorbeeld in de selectie van nieuwe mensen. De individuele analyse laat namelijk goed zien welke talenten in de teams noodzakelijk zijn en welke nog ontbreken.” Maar ook in teams biedt het inzicht in het herkennen van de kracht en de valkuilen van de verschillende collega’s. Voor de komende maanden focussen we ons dan ook op teamanalyses. “We zijn heel benieuwd naar de resultaten en de effecten. Dat zal pas op termijn blijken. Onze medewerkers waarderen in elk geval dat er aandacht is voor hun eigenheid en hun ontwikkeling.”

Zelf aan de slag

Seema merkt goed dat het leeft onder de mensen. “Deze week was er een medewerker die zelf over de uitkomsten van de Talentenanalyse begon. Hij vond dat een nieuwe taak niet goed aansloot op zijn talenten; hij zat niet in zijn kracht. Dit bood een mooi aanknopingspunt voor verdere gesprekken met zijn leidinggevende. Het is bij ons niet iets dat van bovenaf wordt opgelegd, maar een instrument waar mensen zelf mee aan de slag gaan.”