Personeelsontwikkeling gaat door, ook tijdens de coronacrisis

Personeelsontwikkeling gaat door, ook tijdens de coronacrisis

De coronapandemie heeft de wereld op zijn kop gezet. En de uitdagingen die het virus met zich meebrengt liggen voorlopig nog niet achter ons. Als dat überhaupt al ooit gaat gebeuren. Meer en meer wordt er gesproken over een nieuwe wereld waarin het virus in meer of mindere mate sluimert. De ene keer stilletjes op de achtergrond, de andere keer prominent aanwezig. Hoe kun je, juist ook in deze bijzondere tijd, je personeel anders inzetten? En op welke manier zorg je ervoor dat mensen zich in de breedte blijven ontwikkelen zodat ze ook in deze nieuwe situatie optimaal kunnen blijven acteren?

Alles draait om verbinding

Uiteindelijk is alles terug te leiden op verbinding. En op verandervermogen. Als een organisatie nu bijvoorbeeld moet inkrimpen als gevolg van een afgenomen omzet door het coronavirus, dan sta je voor een uitdaging. Want, wie laat je gaan? Wie kun je op andere plekken zinvol inzetten? Wat willen de mensen zelf? Welke verantwoordelijkheden heb je als werkgever en in welke mate kan en wil je deze dragen? Andersom zijn er ook vraagstukken als je wilt groeien: hoe zorg je ervoor dat de juiste mensen duurzaam op de juiste plekken terechtkomen? Voeg daar de uitdagingen van het werken op afstand aan toe en het plaatje is compleet.

Kleur het plaatje juist in

Wat je uiteindelijk wilt als organisatie is deze trajecten slim en voor alle partijen betekenisvol laten verlopen. Het is nu meer dan ooit belangrijker om de talenten van je mensen te kennen, want dat maakt je wendbaar. Of je dan moet krimpen of groeien maakt niet zo heel veel uit. Wij helpen de medewerker en de leidinggevende bij het inkleuren van dit plaatje. Zo maken we medewerkers vaak mondiger, zodat ze beter voor zichzelf durven op te komen. En we helpen werkgevers bij het maken van de juiste match. Uiteindelijk faciliteren we leiderschap. Dat klinkt mooi, maar belangrijker is dat wat het je concreet oplevert: minder stress, meer begrip en doordachte keuzes mét oog voor de mens.

Ervaar rust, ook nu

Meer weten? Neem contact op. We kijken uit naar je bericht.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *