Aanvragen SLIM subsidie voor ontwikkeling medewers

Ontwikkel slim en vraag SLIM subsidie aan!

Tweemaal per jaar keert de Nederlandse overheid miljoenen aan SLIM-subsidie uit aan MKB-bedrijven die willen investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers. En daarmee natuurlijk ook een stap zetten in de bedrijfsontwikkeling. Want goede mensen vormen een waardevol en groot werkkapitaal, zeker voor een onderneming in volle groei.

De SLIM-subsidie waar wij ons op richten bestaat uit een bedrag van maximaal € 25.000. Om hier gebruik van te kunnen maken gelden er grofweg twee voorwaarden: er zijn minder dan 50 medewerkers en de jaarlijkse omzet overschrijdt niet de 10 miljoen. Er komen doorgaans zo’n vijfmaal meer aanvragen binnen dan er gehonoreerd kunnen worden. Daarom wordt er eerst een selectie gemaakt op kwaliteit van de aanvraag en het bestedingsplan en vervolgens wordt er geloot. Een goed omschreven aanvraag is dus heel belangrijk. Gelukkig kunnen wij tot nu toe zeggen dat al onze aanvragen gehonoreerd zijn!

Ontwikkelen in medewerkers levert veel op

Vooral in snelgroeiende, technisch georiënteerde bedrijven, is er vaak onvoldoende tijd of budget vrijgemaakt voor de ontwikkeling van de medewerkers. Vaak is de organisatie er ook nog niet op ingericht en is er bijvoorbeeld nog geen HR-afdeling. Tegelijkertijd wil je wel dat mensen zich ontwikkelen, hun talenten op hun werk inzetten en je wilt vooral ook dat ze blijven!

Bij Triple Balance hebben we hiervoor een jaarprogramma ontwikkeld dat uit drie delen bestaat. In grote lijnen houdt dit in dat wij samen met de medewerkers heldere verwachtingen creëren door de behoefte van het bedrijf te koppelen aan de competentieprofielen die het bedrijf nodig heeft. Wat verwacht je werkgever van jou? Daarna gaan we in op wie zij zelf zijn en welke talenten ze hebben. Zo ontstaat er inzicht in wat er nodig is om het talent goed en met plezier in te kunnen zetten, zodat zij zelf kunnen groeien en ook het bedrijf daardoor nog beter wordt. Op basis hiervan kun je een ontwikkelprofiel opstellen en een ontwikkelplan maken. Al deze opgedane kennis wordt tot slot geborgd in een gesprekscyclus. Dat betekent dat de medewerker op dat moment weet wat er van hem of haar verwacht wordt en weet van zichzelf wat hij of zij in huis heeft en kan bieden. Vervolgens is de medewerker zelf verantwoordelijk om deze ontwikkeling in gang te zetten. Natuurlijk wordt de leidinggevende getraind in hoe dit te stimuleren, maar het eigenaarschap van de persoonlijke ontwikkeling ligt bij de medewerker zelf.

Een helpend systeem

Voor deze laatste stap is een slimme tool op de markt die zowel de leidinggevende als de medewerker als het ware bij de hand neemt. Begin van het jaar is er bijvoorbeeld een doelgesprek gepland, halverwege het jaar komt er een zelfreflectie en evaluatie waarbij het systeem de medewerker helpt. Aan het einde van het jaar schrijft de medewerker met behulp van deze tool die reflectievragen stelt, zelf de eindevaluatie. Dit wordt geborgd in de gesprekscyclus, waarmee het ook duurzaam in de organisatie wordt geïmplementeerd.

Slim aanvragen in september 2022

Wil jij dat je medewerkers het beste uit zichzelf halen en daardoor efficiënter ondernemen, ontwikkelen en groeien, zorg er dan voor dat je tussen 1 september en 30 september 2022 je aanvraag indient. Hier kan Triple Balance je bij helpen. De benodigde subsidiedocumenten hebben wij al voor je voorbereid. Bel mij gerust vrijblijvend om te bespreken welke mogelijkheden wij je medewerkers kunnen bieden. Daarna kunnen we als je wilt heel snel schakelen. Download hier alvast onze checklist en stappenplan bij aanvraag SLIM subsidie. 

Niels IJpma is management consultant bij Triple Balance. Door zijn technische achtergrond spreekt hij de taal van en voelt hij zich senang bij technisch georiënteerde bedrijven.

Niels IJpma
Management consultant en trainer Triple Balance

 

 


leaflet slim subsidie september 2022

Bekijk de leaflet SLIM subsidie 2022!

Checklist en stappenplan slim subsidie aanvraag - Klik hier!

Download hier onze exclusieve ‘Checklist en stappenplan SLIM subsidie aanvraag’!


Genoten van het lezen van deze blog? Onze blogs zitten boordevol kennis en weetjes. Mis het niet en meld je aan om ze AUTOMATISCH elke twee weken in je mail inbox te ontvangen!

Ontvang nu onze nieuwste blog automatisch in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *