• tb het belang van marge

Het belang van marge: waarom tijd voor reflectie en ontspanning leidt tot betere resultaten


Open training ‘De Kalme Professional’

Als manager ben je vaak verstrikt in een hectische werkweek, boordevol vergaderingen, deadlines en ad-hoc taken. Het idee van “marge” in je dag en week kan aanvankelijk tegennatuurlijk lijken. Maar het bewust aanbrengen van ruimte voor reflectie en ontspanning is belangrijk voor het behalen van goede resultaten. Waarom? Trainer Marcel van den Berg gaat hier dieper op in.

Marcel van den Berg rond portret

“Ik kan je natuurlijk alles vertellen over hoe in mijn ervaring talentmanagement, en de natuurlijke voorkeur van mensen voor werken en omgaan met tijd en stress, een essentiële rol spelen. Maar om dat te bereiken is het aanbrengen van ruimte voor reflectie belangrijk. Waarom?

Marge voor reflectie

Het bewust inbouwen van marge in je dag en week biedt je de gelegenheid om te reflecteren op je prioriteiten en strategieën. Hierdoor krijg je de kans om je langetermijndoelen te evalueren en eventueel aan te passen. Talentmanagement speelt hierbij een cruciale rol omdat het je helpt om de sterke punten van je team te identificeren en te begrijpen hoe deze het beste benut kunnen worden. Reflectie vormt de sleutel tot het ontwikkelen van effectievere werkmethoden en het bevorderen van zowel individuele als teamgroei.

Marge voor ontspanning

Net zo belangrijk als reflectie is ontspanning. Het stelt je in staat om stress te verminderen en je energie weer op te laden. Mensen hebben diverse natuurlijke voorkeuren als het gaat om het omgaan met tijd en stress. Sommigen gedijen bij strakke schema’s en een constante stroom van activiteiten, terwijl anderen juist baat hebben bij meer flexibiliteit en de mogelijkheid om rustmomenten in te bouwen. Talentmanagement kan je helpen om deze voorkeuren binnen je team te begrijpen en een werkomgeving te creëren die aan deze behoeften voldoet.

Betere resultaten door marge

Het bewust creëren van marge in je dag en week kan op de lange termijn leiden tot aanzienlijk betere resultaten. Het stelt je in staat om helderder te denken, effectiever te plannen en weloverwogen beslissingen te nemen. Het draagt ook bij aan het verminderen van stress en het voorkomen van burn-outs, wat op zijn beurt de productiviteit en tevredenheid van je team bevordert.

Erken je de waarde van marge in je dagelijkse routine en werkweek? Het biedt ruimte voor reflectie, ontspanning en begrip van de natuurlijke voorkeuren binnen je team. Dit resulteert in superieure prestaties, een gezondere werkomgeving en effectiever talentmanagement. Dus, hoewel het wellicht in eerste instantie tegen je intuïtie ingaat, is het bewust creëren van marge een sleutel tot succes in het management. Neem de tijd om marge te omarmen in je professionele leven. Het zal niet alleen je eigen effectiviteit vergroten, maar ook die van je team en organisatie als geheel. In een wereld die voortdurend lijkt te draaien om snelheid en efficiëntie, kan het cultiveren van marge je uiteindelijk op weg helpen naar de beste resultaten en duurzaam succes.

Heb je het idee hier nog wat hulp bij te kunnen gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact met mij op, ik denk graag met je mee.”

Marcel van den Berg, trainer


Training: Zo word je een kalme professional

Wil je leren hoe je een kalme professional kunt worden, beter kunt omgaan met drukte en stress, en tegelijkertijd een goed overzicht kunt behouden over al je taken? Neem deel aan onze training ‘Zo word je een kalme professional‘. In deze training delen we praktische technieken en strategieën om je kalmte te vergroten, je leiderschapsvaardigheden te versterken en je te helpen om beter overzicht te houden over al je verantwoordelijkheden.

Neem eens contact met mij op, ik help je graag.

Samen kunnen we een positieve verandering teweegbrengen en de kwaliteit van dienstverlening verbeteren. Schrijf je dus nu in voor de trainingsdag 24 september of 12 december 2024, en ontdek hoe je als teamleider de rust kunt bewaren, zelfs te midden van de waan van de dag.

Meld je aan voor de training ‘De Kalme Professional”

Aanmeldformulier voor training De kalme professional

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)

Ook interessant: Nooit meer te druk, volgens Marit Koolhaas