Een succesvolle persoonlijke ontwikkeling - TripleBalance

Haal je persoonlijke ontwikkeldoelen uit de ijskast!

En het is alweer april… De eerste drie maanden van het jaar zijn voorbijgevlogen! Die goede voornemens van januari staan nog vers in het geheugen. Sta je er eigenlijk wel eens bij stil wat daarvan is overgebleven? Bij de start van het nieuwe jaar maken we grootse plannen, maar zijn we een paar maanden verder nog steeds bezig om ze te realiseren?

Hoe zorg je voor een succesvolle persoonlijke ontwikkeling?

Hetzelfde merk ik in mijn werk: mensen zitten vol plannen, en toch zie je vaak weinig resultaat. Zo werk ik als coach veel met persoonlijke ontwikkelingsplannen. Maar de meeste die ik onder ogen krijg zijn een soort intentieverklaringen. Kort door de bocht: “Ik zou graag iets willen bereiken, maar ik weet niet of het me gaat lukken en ik zie wel hoe het loopt.”

Even een cursus en klaar is Kees

Bovendien zijn de meeste plannen gericht op verbeteringen en het leren van nieuwe kennis, dus er staat hoofdzakelijk beschreven welke opleidingen iemand gaat doen. Even een cursus en klaar is Kees. Eigenlijk is dat hooguit een onderdeel van een ontwikkelingsplan. Vaak komt het erop neer dat je bepaald gedrag wilt ontwikkelen, zodat het een competentie wordt.

Leren delegeren

Neem bijvoorbeeld iemand die beter wil worden in het plannen van werkzaamheden. Een cursus timemanagement is dan de eerste gedachte. Toch is dat meestal een investering die op lange termijn weinig oplevert. Je hebt immers een 5 en wilt er een 7 van maken. Misschien is het beter om met dit verbeterdoel te stoppen. En om te leren het plannen te delegeren naar een ander die er wel goed in is en er talent voor heeft. Zo kun jij je richten op jouw kracht, op jouw talent en deze leren te versterken.

Een strakke body

Om ontwikkeldoelen te laten slagen, moet je ze net als prestatiedoelen meetbaar maken. Doelen van resultaatgerichte ontwikkelingsplannen halen we namelijk wel. Vergelijk het met sporten; trainingsschema’s bevatten stappen tot ontwikkeling en dat leidt tot topprestaties. Neem bijvoorbeeld mijn zoon Xavier (15). Zijn voornemen voor dit jaar is om gezonder te leven. Zes maanden niet snoepen en naar de sportschool. En hij houdt het goed vol. Als ik taart meeneem, wil hij niet smokkelen. Hij is heel sterk in zijn drive en gaat met vrienden regelmatig naar de sportschool. Wat hem motiveert? Een strakke body in de zomer. Zijn vetpercentage is met 1% afgenomen en in de sportschool werkt hij met steeds zwaardere gewichten. De voortgang op zijn doelen zijn goed meetbaar dus. Dat motiveert!

Maak ontwikkeldoelen meetbaar

Eigenlijk is het niet zo heel ingewikkeld: maak je je ontwikkeldoelen niet SMART, dan meet je ze niet en krijg je vervolgens geen positieve feedback over de voortgang. En iedereen weet uit ervaring dat een belangrijke terugkoppeling je motiveert om door te zetten.

Kortom…

Verruim je blik op je eigen ontwikkeling, neem afscheid van bepaalde verantwoordelijkheden waar je niet sterk in bent en geef op een meetbare manier aandacht aan je kracht.

PS: Meer weten? Meld je aan voor een gratis adviesgesprek.

Leon van der Eijk

 

Leon van der Eijk
Trainer en coach Triple Balance

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *