Effectief leiderschap: omgaan met drukte, stress en dagelijkse uitdagingen


Open training ‘De Kalme Professional’

Als teamleider sta je vaak voor immense uitdagingen. De drukte, stress en waan van de dag kunnen overweldigend zijn. Het is van essentieel belang om als leider kalm te blijven, je team effectief te sturen en een duidelijk overzicht te behouden over je verantwoordelijkheden. Maar hoe doe je dit? Trainer Marcel van den Berg vertelt.

Marcel van den Berg rond portret

De kunst van het kalm blijven

Mijn overtuiging is dat kalmte en effectief leiderschap onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, zelfs in de meest stressvolle situaties. Een cruciaal aspect van dit leiderschap is het behouden van een goed overzicht over alle taken en verantwoordelijkheden.

Kalmte betekent echter niet dat je emoties onderdrukt ; het gaat eerder om het vermogen om helder te denken en doelgericht te handelen, zelfs onder druk. Het begint met zelfbewustzijn en de capaciteit om stress te herkennen en te beheersen. Dit stelt je in staat om rustig te reageren op crisissituaties en om je team te inspireren. Om dit te kunnen doen, is het van essentieel belang om een goed overzicht te hebben over al je taken en verantwoordelijkheden.

Effectief leiderschap in de ouderenzorg

Stel je voor dat je als teamleider in een hectisch team meewerkt. Je hebt de verantwoordelijkheid voor de dienstverlening, het aansturen van je team, en het voldoen aan regelgeving en rapportageverplichtingen. Op een hectische dag lijkt het misschien alsof de taken zich opstapelen en dat je de grip verliest. Juist op dat moment is het behouden van een goed overzicht van cruciaal belang. Door gebruik te maken van een georganiseerd takenlijstje prioriteer je de meest dringende zaken. Zo weet je precies waar je je aandacht op moet richten en kun je de dienstverlening en het leiderschap effectief blijven bieden.

Effectief leiderschap vereist het handhaven van kalmte en het behouden van een helder overzicht van al je verantwoordelijkheden. Alleen wanneer je zelf kalm blijft en een duidelijk beeld hebt van wat er moet gebeuren, kun je een rustige en doelgerichte leiding bieden aan je team, en tegelijkertijd de best mogelijke dienstverlening toepassen.

Training: Zo word je een kalme professional

Wil je leren hoe je een kalme professional kunt worden, beter kunt omgaan met drukte en stress, en tegelijkertijd een goed overzicht kunt behouden over al je taken? Neem deel aan onze training ‘Zo word je een kalme professional‘. In deze training delen we praktische technieken en strategieën om je kalmte te vergroten, je leiderschapsvaardigheden te versterken en je te helpen om beter overzicht te houden over al je verantwoordelijkheden.

Neem eens contact met mij op, ik help je graag.

Samen kunnen we een positieve verandering teweegbrengen en de kwaliteit van dienstverlening verbeteren. Schrijf je dus nu in voor de trainingsdag op 25 april, 24 september of 12 december 2024, en ontdek hoe je als teamleider de rust kunt bewaren, zelfs te midden van de waan van de dag.

Meld je aan voor de training ‘De Kalme Professional”

Aanmeldformulier voor training De kalme professional

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)

Ook interessant: Nooit meer te druk, volgens Marit Koolhaas